Omegon Magnum zoomoculair 8-24mm 1,25"

€ 59,90
Inclusief BTW Levertijd: binnen 2 tot 4 werkdagen

Een ultralicht oculair voor vele vergrotingen.

Aantal

U wilt nog niet met een koffer vol oculairs aan uw nieuwe hobby astronomie beginnen? Dan is een zoomoculair precies wat u voor uw telescoop nodig heeft. Het Magnum Zoom biedt u talrijke vergrotingen, gecombineerd in slechts één oculair. Het is niet nodig steeds weer oculair uit te kiezen! Zo bespaart u ruimte en geniet u al snel van maankraters, planeten en Deep Sky-objecten.

De voordelen op een rij:

Zoom oculair, 1,25", met een brandpuntsafstand van 8-24mm: gebruik veel vergrotingen die traploos in slechts één oculair kunnen worden ingesteld.

Door eenvoudigweg te draaien vindt u de vergroting die u nodig voor het object heeft.

Gecoate lenzen zorgen voor een goed contrast tijdens de observatie.

Gezichtsveld 34°- 51°.

Oogschelp kan worden uitgedraaid voor bescherming tegen strooilicht.

Geschikt voor brildragers: grote ooglens met 17-22mm oogafstand.

Diameter: 55mm, hoogte: 85mm.

8-24mm brandpuntsafstand: comfortabele en ruimtebesparende observatie

Met het Magnum Zoom oculair investeert u in slechts één oculair. Dankzij de traploos instelbare brandpuntsafstanden tussen de 8 en 24 mm kunt u veel verschillende vergrotingen bereiken. Zo concentreert u zich op slechts één oculair en houdt u altijd een oogje in het zeil terwijl u de vergroting langzaam verhoogt.

Waarom een zoomoculair soms beter is dan een vaste brandpuntsafstand:

Dit is ook mogelijk zonder veel ervaring: draai het oculair tijdens de observatie en vind de optimale vergroting voor het object dat u nu observeert. Maar wat is de juiste vergroting? Als beginner zou u dat eerst moeten uitvogelen door ze veel uit te proberen. Hier werkt het met slechts één draai. Maar er is nog een andere reden: de achtergrond van de hemel. De achtergrond moet namelijk donker zijn, om het object het beste tot zijn recht laat komen. Vaak zijn dit slechts kleine verschillen tot aan de optimale vergroting. Met een zoomoculair heeft u deze taak tussen achtergrond en objecthelderheid snel onder controle. Tip: ook ideaal voor H-alfa-zonnetelescopen.

Zo licht als een veertje: slechts 85 gram

Het Magnum is een van de lichtste zoomoculairs op de markt omdat hij grotendeels van aluminium is gemaakt. Het grote voordeel: u kunt het oculair zelfs op zeer kleine telescopen gebruiken. Het instrument blijft altijd perfect in balans. Misschien is dit iets voor uw reistelescoop?

Gemaakt voor brildragers

Wanneer u een bril draagt, wilt u uw bril niet de hele tijd af moeten zetten. Dat hoeft ook helemaal niet. Met een oogafstand van 17 tot 22mm kunt u op ieder moment comfortabel met uw bril door het oculair kijken - en van het volledige gezichtsveld genieten.

1 Item