Omegon sterrenkaart planisfeer 25cm 52°

€ 14,90
Inclusief BTW Levertijd: nader te bepalen (bel: 0315-640342)

De draaibare sterrenkaart (planisfeer) van Omegon biedt een uitstekende kans om sterren en sterrenconstellaties te identificeren en te leren kennen. Het is uw wegwijzer naar de sterren!

Aantal

Een planisfeer bestaat uit een ronde sterrenkaart met in het midden een hemelpool. Deze sterrenkaart toont alle sterren, sterrenconstellaties en objecten zoals nevels die in een bepaald gebied van het heelal te zien zijn. Maar de sterrenhemel ziet er niet altijd hetzelfde uit: sterren komen op en gaan onder. Daarom ziet u in de zomer een andere sterrenhemel dan in de herfst, de winter of de lente.

Omwille van die reden zit er nog een ronde schijf aan de bovenkant van de sterrenkaart. Deze schijf heeft een transparante opening die laat zien welk gebied van de sterrenhemel zichtbaar is op een bepaalde datum en een bepaald tijdstip. Datum en tijdstip kunt u zeer gemakkelijk instellen.

De Omegon planisfeer samengevat:

Toont hoe de sterrenhemel eruitziet op elk moment van het jaar

Is erg nauwkeurig, heeft een mooi design, is ingenieus en voordelig

De gewenste datum en tijd vallen eenvoudig in te stellen

Toont meer dan 700 sterren en ongeveer 300 objecten die met een verrekijker kunnen worden geobserveerd: deepsky-objecten zoals sterrenstelsels, nevels, sterrenhopen, dubbelsterren etc. Allemaal objecten die met het blote oog, of tenminste met een normale verrekijker, te zien zijn

Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en voor volwassenen

Gaat een leven lang mee - of zelfs langer!