• Aanbieding!

Sky-Watcher Dobson telescoop N 130/650 Heritage FlexTube DOB

€ 269,10
Inclusief BTW Levertijd: binnen 2 tot 4 werkdagen

Aanbevolen voor beginners en/of onderweg. Een allrounder voor prachtig zicht op de maan, de planeten en de eenvoudiger waarneembare deep sky objecten.  

Aantal

Afgeprijsd i.v.m. lichte beschadiging op voetstuk door transport. Verder in perfecte nieuwstaat.

Een groot diafragma voor een lage prijs - daar ging het altijd om bij de aanschaf van een Dobson-telescoop. Met hun BlackDiamond Dobson-telescoop heeft Sky-Watcher een klassieker nieuw leven ingeblazen. Het nieuwe, gepatenteerde ontwerp met schuifstang maakt de telescoop bijzonder gemakkelijk te transporteren. Een ander voordeel hiervan is dat het brandpunt flexibel kan worden verschoven door de staven verder in of uit te schuiven.

De optiek Sky-Watcher N130 / 650:

Deze telescoop is speciaal ontworpen om het Internationale Jaar van de Sterrenkunde (IYA2009) te vieren en daarmee ook de 400ste verjaardag van de eerste Galileo-telescoop. Dit is niet alleen een uiterst nauwkeurig optisch instrument, maar ook een mooi verzamelobject en het perfecte cadeau. De telescoopbuis is versierd met de namen van vele beroemde personen die de afgelopen 400 jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan onderzoek naar astronomie, waaronder Galileo Galilei zelf.

De telescoop is een all-rounder en biedt een prachtig zicht op de maan, planeten en de gemakkelijker waarneembare Deep Sky-objecten. Het gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat de telescoop gemakkelijk kan worden vervoerd en bewaard. In tegenstelling tot veel standaard Newton-telescopen is er geen probleem met het focuspunt in deze Sky-Watcher Dobson-telescoop. De positie van het brandpunt kan flexibel worden aangepast. Dankzij de eenvoudige bediening van de Dobson-montering kunt u makkelijk een begin met amateurastronomie maken. Bovendien is de telescoop ook ultracompact. De complete telescoop met houder komt volledig geassembleerd en direct uit de geschenkdoos.

De meeste Dobson-telescopen zijn enkel verkrijgbaar vanaf een lengte van 200mm. Deze 130mm Dobson is als het ware een uitzondering: hij neemt weinig plek in en is dus uitermate geschikt voor onderweg of beginners. Met een brandpuntsafstand van slechts 650mm heeft de Dobson een openingsfactor van f5: dit betekent dat een prachtige observatie van het grootveld mogelijk is. De mogelijkheid uitgestrekte nevels onder een donkere hemel te kunnen observeren is slechts een van de grote pluspunten van dit instrument. Scherpstellen gaat via een inschroefbare focus met klem voor 1,25" oculairs.

Bij de levering inbegrepen:

optiek met inschuifbare buis

rockerbox met gewichtsbesparende enkelzijdige bevestiging

LED-zoeker voor eenvoudige lokalisering van objecten

25mm en 10mm, 1,25" oculairs

1 Item