TS Optics telescoop AC 80/900 Startscope EQ3-1

€ 219,00
Inclusief BTW

Goede instaptelescoop voor de beginnende kijker. Compleet met statief en contragewicht.

Aantal

De optiek AC 80/900: als u op zoek bent naar een goede start in astronomie als hobby, dan vindt u hier een prima begin. De AC 80/900 biedt 77% meer licht dan de populaire instaptelescopen met 60mm diafragma. Deze grotere hoeveelheid licht maakt het voor de toeschouwer gemakkelijker om details te herkennen en dus beleeft u meer plezier aan de waarneming. Deze telescoop maakt zo een aanzienlijke prestatieverbetering mogelijk zonder dat hij te zwaar wordt. De kraters van de maan vormen een spectaculair zich en zelfs op een afstand van 1,4 miljard km kunnen de ringen van Saturnus worden waargenomen.

De EQ-3 montering:

Met deze parallactische montering kunt u de optiek nauwkeurig op de Poolster afstemmen. De juiste poolhoogte en geografische breedtegraad kunnen per waarnemingslocatie worden ingesteld. Met de slow motion-regelaars voor de RA- en DEC-as kunnen objecten precies worden ingesteld, gevolgd en in het gezichtsveld worden gehouden. Een contragewicht zorgt voor een precieze uitbalancering van de optica.

De EQ-3-montering vormt een solide basis voor de meeste kleine tot middelgrote optieken en is uitstekend geschikt om de nachtelijke hemel te verkennen. Het driepootstatief is uitschuifbaar en een plateau plaats aan oculairs en andere accessoires.

De montering wordt geleverd met:

robuust statief

accessoireplateau

uitgebalanceerd contragewicht